Stäng

Om webbplatsen

Välkommen till Språkkrönikan! På den här webbplatsen har jag samlat alla mina språkkrönikor för att göra dem enkelt tillgängliga för alla intresserade, särskilt de texter som aldrig publicerats online förr.

Större delen av materialet har publicerats i Mittmedia-koncernens tidningar: Från 2013 till och med 2015 publicerades texterna i dagstidningarna Ljusnan, Hudiksvalls Tidning, Söderhamnskuriren och Ljusdalsposten, kollektivt Hela Hälsingland. Från 2016 till 2019 publicerades de i dagstidningarna Arbetarbladet och Dalademokraten, samt i gratistidningarna Bollnäsnytt, Hudiknytt och Söderhamnsnytt (Hela Hälsinglands gratistidningar). Mellan 2012 och 2014 publicerades några krönikor även i Gefle studentkårs tidning Gefla Högtryck.

I webbtexterna har jag åtgärdat eventuella språk- och sakfel som kom med i trycktexterna, samt lagt till ett och annat potthål. Alla texter är daterade till sitt ursprungliga utgivningsdatum. Längst ner i varje text står det var den först publicerades, och om den finns tillgänglig på internet sedan tidigare har jag även länkat dit.

Har du en språkfråga du vill ha svar på, eller har du någon annan kommentar på webbplatsen? Du är välkommen att kommentera direkt under inläggen eller kontakta mig genom formuläret nedan!